Kun puhutaan eurheilusta, välillä unohdetaan kuinka uudesta lajista on kyse. Pelientaustoilla toimivat organisaatiot ja peliyhtiöt toimivat toisaalta aivan eri tavalla kuin mikään perinteinen laji, mutta pelaajat ovat kuitenkin ihmisiä, joita jonkun pitää johtaa ja ohjata. Me Suomiesports Oy:ssä ymmärrämme, että lajin kehitykselle on tärkeätä ymmärtää, että todellinen valmennuskoulutus on jotain muuta kuin 1-2 päivää kuuntelemassa puheita ja keskustelemassa pelaamisesta. Jokin tällainen, mitä Portsmouthin yliopistolla on nyt alkamassa on oikea suunta näyttää, että eurheilu ei ole vain lyhytaikaista tekemistä, vaan siinä on oikeasti mahdollisuudet uralla ja ammatille.

Portsmouthin yliopisto tuottaa onlinekoulutuksen yhteistyössä IFoEC:n kanssa ja koulutus alkaa syyskuussa 2021. Koulutuksen tavoitteena on antaa oppilaille syvällistä ja ensikäden tietoa eurheilun liiketoiminnasta. Tavoitteena on varustaa oppilaat taidoilla niin liittyen johtamiseen kuin eurheilun eri roolien tukemiseen, kuten myös urheilijoiden terveyden ja suoritusten suhteen.

Koulutusta on kehitetty parin edellisen vuoden aikana akateemikkojen, eurheilussa toimivien valmentajien ja suorituskykyvalmentajien kanssa. Koulutuksen pitää Porstrmouthin yliopiston lehtorit sekä IFoEC:n lehtorit. Valmistuessaan opiskelijat saavat BSc (hons) in Esports Coaching and Performance -todistuksen.

Kurssi kestää kolme vuotta ja sisältää yliopiston opiskeluja ajatellen 120 krediittiä. Koulutuksen sisältämät moduulit ovat:

 • Introduction to Esports
 • Foundations of Esports Coaching
 • Sport & Exercise Psychology

Toisena ja kolmantena vuonna syvennetään:

 • Esports Performance
 • Applied Esports Coaching
 • Strategic Esports Development

Tässä vaiheessa syvennetään opiskelussa myös ns. ei eurheiluun:

 • Preparing Research
 • Enterprise Projects
 • Innovation Projects
 • Professional Development

https://www.port.ac.uk/study/courses/bsc-hons-esports-coaching-and-performance

Koulutuksen perushinta: EU/International students £6,165

No responses yet

  Vastaa