Raahessa toimii pohjoinen elektronisen urheilun akatemia, jossa tarjotaan opiskelijoille mahdollisuus suorittaa toisen asteen tutkinto tai kaksoistutkinto erikoistuen opinnoissa esports-toimialaan. Yhteydessä toimii myös urheiluakatemia, jossa on elektronisen urheilun linja. Opiskelija saa valmennusta kilpapelaamiseen pelaamisen lajitaidon lisäksi myös psyykkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen kehitykseen liittyen.

Raahe esports Academyn taustalla ovat Raahen lukio ja Raahen Porvari- ja Kauppakoulu. Koulujen yhteydessä toimii esports Gaming LAB -pelitila, jossa opiskelijat voivat pelata ja harjoitella.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun aikuiskoulutusjohtajan ja Raahe esports Academyn vastaavan Anssi Tossavaisen terveiset:“Elektroninen urheilu on nopeimmin kasvavia toimialoja niin Suomessa kuin globaalisti. Ala kiinnostuu hyvin paljon erityisesti nuoria. Oppilaitoksessa haluammekin olla mahdollistamalla omalla alueellamme opiskelijoiden kilpapelaamisen ja opintojen yhdistämisen. Tämän ohella haluamme kouluttaa liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia elektronisen urheilun painotuksella. Oppilaitoksena haluamme oppia jatkuvasti uutta muilta elektronisen urheilun organisaatioilta, ja olla myös aktiivinen kehittäjä ja keskustelunaloittaja muiden oppilaitoksien keskuudessa.”

Lisätietoa Raahe esports Academysta:

Raahe esports Academy

Lisätietoa Raahen lukiosta:

https://peda.net/raahe/raahen-lukio

Lisätietoa Raahen Porvari- ja Kauppakouluta:

Etusivu