Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja Incoach Oy käynnistävät yhteistyössä esports-opinnot WinNovaan yhteishaun kautta hakeutuville opiskelijoille. Esports-opinnot toteutetaan yhdessä valmennusyrityksen Incoach Oy:n kanssa.

Toteutamme kymmenelle pelaamisesta kiinnostuneelle opiskelijalle mahdollisuuden liittää opintoihinsa esports-opintoja. Kyseessä on aloittelevista nuorista koostuva ryhmä, joista muodostetaan kaksi joukkuetta. Opintoihin sisältyy ammattivalmentajan vetämää pelivalmennusta 80 tuntia, joissa painotetaan sekä yksilötaitojen kehittämistä että joukkuetyöskentelyä. Valmentaja on mukana joukkueiden toiminnassa viikoittain, minkä lisäksi esports-opiskelijoille jaetaan omat valmennusohjelmat omatoimiseen harjoitteluun. Incoach varustelee WinNovan e-urheiluopinnot valmiilla opetussisällöillä, valmennusohjelmilla ja pelipalvelimilla. Opetuksessa pyritään parantamaan opiskelijoiden mekaanisten pelitaitojen lisäksi tiimityöskentelyä, kommunikaatiota ja vuorovaikutustaitoja. 

Opiskelijat hakeutuvat kokonaisuuteen päästyään yhteishaussa opiskelemaan WinNovaan. Rehtori Juha Vasaman mukaan ”tällä uudella erityismahdollisuudella tarjoamme modernin tavan yhdistää opinnot ammatillisessa oppilaitoksessa ja esports-pelaamisen.”

Elektronisen urheilun lajivalmennuksesta vastaava Christian Joutsenvuori vertaa e-urheilua perinteiseen urheiluun. ”Kilpapelaaminen sisältää täysin samat ominaisuudet kuin vaikkapa jääkiekko sisältää – tiimidynamiikan, kommunikaation ja taktiikan.” Treeneihin pitää tulla hyvin levänneenä ja lämmitelleenä. Harjoitukset alkavat usein kädet vetreyttävällä treenillä, jonka jälkeen siirrytään monipuolisiin yksilö- ja joukkueharjoitteisiin. Esports-valmennuksessa opiskelijoista muodostetaan joukkueet, jotka sisältävät joukkuetoiminnasta tutun hierarkian: ”Tiimistä löytyy aina joukkueen johtaja, pelin avaaja sekä tukipelaajia, jotka auttavat pelin avaajaa. Jokaisen tulee omata hyvät mekaaniset taidot, jonka lisäksi joukkueen johtajalta vaaditaan hyviä kommunikaatio- ja pelinlukutaitoja.”

https://www.winnova.fi/

Hakulomake: https://www.winnova.fi/koulutukset/hakeminen/yhteishaku/esports-haku_2021_winnovaan_yhteishaussa_hakeneille

Tuloja vuokra-asunnosta

Oletko miettinyt, mitä voisit ansaita investoimalla omiin vuokra-asuntoihin, tai oletko miettinyt miten vuokratuoton laskeminen tehdään? Nykyaikana vaihtoehtoja omien lisätulojen saamiselle on monia, osa niistä selkeästi isompi riskisiä, ja toiset varmempia – riskibisnes ja riskienhallinta ovat käsitteinä entistä tärkeämpiä. Tulevaisuuden tulojen rakentaminen voi olla useamman vuoden projekti, jota ei saada aikaiseksi päivässä tai viikossa.

Ansaitse rahaa kotona

Oletko miettinyt erilaisia tapoja rahan ansaintaan kotona, vaihtoehtoja nimittäin on vaikka, kuinka paljon. Ansaitse rahaa kotona, vaikka tekemällä lisätöitä, tai kehittämällä jonkinlaista liiketoimintaa, jonka voit tehdä kotioloissa. Nykyaikaiset digitaaliset alusta ovat lisänneet huomattavasti erilaisten mahdollisuuksien määrää.

Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?

Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok nykyään kaiken ikäisille, tai voimme alkaa oikeasti opetella jotain aivan uutta ja teknistä osaamista itsellemme – kotioloissa, etänä vaikka iltaisin.

No responses yet

    Vastaa