Miksi eUrheiluun kannattaisi investoida?

Vuonna 2019 ala ylitti miljardin dollarin rajan ja pelaajia oli yli 450 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Pelaamista ja pelaajia seurataan eri suoratoistokanavien kautta. Kyse ei ole vain vaikeammin seurattavista peleistä kuten League of Legends tai Dota2, mutta F1, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, ralli yms ovat mukana e-urheilussa. Myös monet isot yritykset ovat jo lähteneet mukaan alalle, kuten allaolevasta lyhyestä videoista käy ilmi.

Jotta yrittäjä/yrityksenä voisi ymmärtää, mistä on kyse on aluksi unohdettava omat ajatukset ja ajateltava uudelta kannalta. Esimerkiksi pelituoli voi maksaa satoja euroja, pelikone tuhansia euroja ja pelaajat jo amatööreinä pelaavat tunteja päivässä. Ammattipelaaja ja jo amatöörikin/harrastaja tarvitsee psyykkistä tukea, hierontaa, ravintoneuvontaa, liikuntaa – ja kaikkia niitä palveluita ja välineitä.

Katso alla oleva video ja vastaa kysymyksiin:

Mistä kaikki rahapelaaminen tietokoneiden parissa alkoi?
Mikä auto annettiin yhdessä ensimmäisistä Quake turnauksista?
Mitä kaikkea e-urheiluorganisaatio tarvitsee toimiakseen?

Alkuaikoina katselijoita oli pelipaikoilla kymmeniä, nykyään isoimmat eurheilutapahtumat keräävät areenoille aivan yhtälailla katselijoita kuin muutkin urheilulajit kuten jääkiekko, jalkapallo, jääkiekko. Esimerkiksi jo 2018 Los Angelesin Staples Centerille myytiin turnauksen katsojaliput 15 minuutissa.

Kaikki voi alkaa vain viidestä kaverista, jotka pelasivat yhdessä. Sitten mukaan tuli kilpailullinen toiminta, yhteistyö ja moninaiset kanavat. Monilla kansainvälisen tason ammattipelaajilla on miljoonia seuraajia eri digikanavissa ja parhaat pelaajat tienaavat miljoonia vuodessa, hyvät ammattilaiset 5000-10000 euroa kuukaudessa.

Ylläoleva video on vuodelta 2018, mieti vastatessasi, miten ala on kenties kehittynyt viimeisten parin vuoden aikana – tänä aikana mukaan on noussut uusi tulokas: mobiilipelaaminen.

No responses yet

    Vastaa