Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Peliosuuskunta Expan ja Jykia Oy:n perustama Digi & Game Center on palkittu Keski-Suomen kauppakamarin toimesta vuoden 2020 digitalisaatiotekona. Tammikuussa 2020 perustettu Digi & Game Center kokoaa digi- ja pelialan yrityksiä, opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita yhteen työskentelemään yhdessä sekä kehittämään tuotteita ja palveluita.

Keski-Suomen kauppakamarin Digitalisaatio ja uusi liiketoiminta -valiokunta on valinnut Digi & Game Centerin vuoden 2020 digitalisaatioteoksi. Valiokunnan tavoitteena on lisätä Keski-Suomen osaamista ja vetovoimaisuutta ICT-alan toimintaympäristönä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin.

Perusteluina valinnalle korostuivat mm. Digi & Game Centerin tarjoama apu uusien yrityksen perustamisessa sekä useiden muiden digitalisaation nopeuttamisessa. DGC on auttanut yrityksiä etenkin peliteknologioiden soveltamisessa muun muassa teollisuudessa, sekä taide- ja kulttuurialoilla. Osoitus on merkittävä ja kertoo Digi & Game Centerin perustajille, että tällaiselle toiminnalle on Keski-Suomessa aidosti kysyntää.

– Digi & Game Centerin tavoitteena on luoda synergiaa digi- ja pelialojen yritysten välille ja näin auttaa syntymään yritysten ja oppilaitosten välisiä yhteistyöprojekteja, yrityksiä sekä työpaikkoja. Tätä ekosysteemiä on rakennettu nyt yli kahdeksan vuoden ajan, ja tulokset ovat hyviä. Olemme tyytyväisiä DGC:n saamaan vastaanottoon: pelkästään avajaisissa vieraili yli 400 henkilöä ja jo viime vuonna autoimme syntymään 12 yritystä, joista 8 syntyi COVID-19:n aikana. Olemme otettuja jo pelkästään ehdokkuudesta. Tämä huomionosoitus kuuluu koko yhteisölle, Tuomas Roininen, Peliosuuskunta Expan puheenjohtaja kommentoi.

Digi & Game Centerin toiminnassa on nyt mukana yhteensä 16 digi- ja pelialan yritystä. Yritysten lisäksi Digi & Game Centerissä toimivat myös mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijoiden pelinkehitykseen liittyvät tuotekehityslaboratoriot sekä e-urheilun valmennustila Game Pit.

– Tämä palkinto osoittaa, että luovassa yhteisössä on voimaa ja rohkeutta. JAMK on ottanut DGC:n myötä suuria harppauksia kohti todellista uuden sukupolven korkeakoulua. Pelialan ja peliteknologioiden asiantuntemus kasvaa ja kehittyy tiiviissä yhteistyössä DGC:n toimijaverkoston kanssa. Yhdessä satsaamme Keski-Suomen menestykseen, JAMKin liiketoimintayksikön johtaja Minna-Maaria Hiekkataipale kertoo.

Digi & Game Center (DGC) kokoaa digi- ja pelialan yrityksiä, opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita yhteen paikkaan työskentelemään yhdessä sekä kehittämään tuotteita ja palveluita DGC:n perustajina ja sen toiminnasta vastaavina toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Peliosuuskunta Expa sekä Jykia Oy.

Keski-Suomen kauppakamarin tiedote.

www.digigamecenter.org

No responses yet

    Vastaa