Swisscom tuo sveitsiläisiin kouluihin valinnaiseksi aineeksi “Gaming and E-sports”:in. Opinnot antavat perustekniikan tietämyksen sekä vahvistaa oppilaiden mediataitoja. Yhtä aikaa ilmoituksen kanssa alkaa myös Swiss Hero liigan viides kausi.

Yli 70% sveitsiläisistä nuorista pelaa pelejä nykyään säännöllisesti. Pelejä, kuten kaikkia muitakin digialustoja, on tärkeä osata käyttää oikein. Osana tätä digioppimista, Swisscom on lähtenyt oppilaitoksiin tarjoamaan maksutonta opetuksen apuvälinettä “Gaming and E-sport”. Se antaa opettajille mahdollisuuden opettaa luokkia 7-9 uudella, kiinnostavalla materiaalilla. Kahdeksan opetusmoduulia on jaettu noin 30 opetustuntiin. Opetusmateriaali sisältää perustiedot niin peliteollisuuden toiminnasta, kuin sen mekaniikoista ja tavoitteista. Tällä oppimateriaalilla on tarkoitus kehittää myös nuorten ymmärrystä heidän omasta toiminnastaan. Swisscom tarjoaa opettajille workshop tilaisuuksia, joissa opettajille opetetaan opetuksen sisältö, jotta opettajat sitten osaavat välittää tietosisällön omille oppilailleen.

Uusia nettisarjoja tunnettujen henkilöiden kanssa

Swisscom on aloittanut myös uuden nettisarjan tunnettujen e-urheilu tähtien kanssa omalla Swisscom YouTube kanavalla. “LEVEL” ohjelma kertoo tähdistä ja e-urheilusta hieman erilaiselta näkökantilta.

Swisscom Hero liigan viiden kausi alkaa

Swisscomin Hero liigan viidennen kauden karsinnat ovat käynnissä. Ammattikilpailijat ovat voineet ilmoittautua helmikuun 16.päivästä lähtien. Samanaikaisesti saatavilla on Twitch workshop jolla tuetaan e-urheilijoita matkalla ammattiuralla. Swisscom tarjoaa myös rahallista tukea kaikille pelaajille, jotka pääsevät playoff tasolle saakka.

ESL ja Swisscom Hero liiga ovat tehneet yhteistyötä kansallisella tasolla sekä ammattilaisten että satunnaisten ja harrastepelaajien kanssa jo vuodesta 2018. Swiss com Hero liigassa pelataan:

– Clash Royale

League of Legends

Counter Strike. Global Offensive

Pelit myös lähetetään livenä Twitch kanavalle. Sveitsissä Twitch lähetykset ovat saatavilla myös Swisscom blue TV-kanavalla. Kausi loppuu sitten isoon live finaaliin toukokuussa- joka pelataan kuitenkin online, liittyen yhä jatkuviin korona rajoituksiin.

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä.  Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Kun kaikki liikuntasuoritteet ovat kalenterissa, ja oma talous tsekattu kuntoon, on aika tarkistaa auto syksyn kelejä varten, onhan renkaat kunnossa? Syksyn tullessa pitää koiranomistajienkin muistaa pari tärkeätä asiaa koiran kanssa ulkoillessa metsässä. Syksyn tullessa aurinkoiset päivät alkavat hetkellisesti ainakin vähentyä ja syksyn sateet tulevat, silloin voi välillä myös oma työmotivaatio laskea, mutta onneksi voi omalla ajattelulla löytää työmotivaation uudelleen. Toisaalta taas yrittäjät voivat syksyllä miettiä uutta ilmettä oman yrityksen ilmeeseen talvikautta ajatellen, sillä on taloudellinen tilanne maailmalla mikä tahansa, elämä ja liiketoiminta jatkuu kuitenkin.

No responses yet

    Vastaa